Wat wij doen

Vastgoeddiensten

Bij Houvast kunt u terecht voor de bemiddeling bij de verkoop, verhuur en beheer van uw onroerend goed. Wij garanderen u een persoonlijke begeleiding doorheen het hele proces van A tot Z, waarbij u centraal staat.

Hiernaast bieden wij, als beëdigd landmeter-expert, u tal van andere diensten aan zoals schattingen, energieprestatiecertificaten (EPC), asbestattesten, plaatsbeschrijvingen, overige keuring, … .

Voor vragen of een gedetailleerde offerte contacteer ons gerust!

Een correcte waardebepaling is van essentieel belang bij de verkoop van uw woning of ander onroerend goed. U wilt het maximale uit de verkoop halen maar ook zeker zijn dat de woning goed in de markt ligt. Hierbij is een correcte schatting uw beste vriend.
Als beëdigd landmeter-expert bieden wij u een correcte en onafhankelijke schatting aan om u een realistische verkoopprijs te kunnen voorschotelen.

Wij bieden schattingen aan voor particulieren en bedrijven betreffende aan – en verkoop, successie, hypothecaire kredieten, echtscheidingen en alle andere zaken waarbij de correcte waarde van het goed essentieel is.

Als door OVAM erkende asbestdeskundige inventarisatie zorgen wij voor de inventarisatie van asbesttoepassingen en de opmaak van asbestattesten bij notariële overdracht van een onroerend goed.

Hierbij worden alle asbesttoepassing in het gebouw geïnventariseerd en opgelijst. Dit attest beschrijft voor een normaal gebruik van het gebouw:

– Welke materialen of gebouw onderdelen asbest bevatten

– Wat de staat is van deze toepassingen

– Geeft advies over hoe deze toepassingen veilig beheerd of verwijderd kunnen worden

Als energiedeskundige type A kijken wij voor de opmaak van energieprestatiecertificaten voor residentiële gebouwen en kleine niet-residentiële. Hierbij wordt een label gekleefd op het gebouw die aangeeft hoe energiezuinig deze is.

Dit EPC is nodig bij verkoop, verhuur, aanvraag van bepaalde premies, renovatiekrediet met rentesubsidies, … .

Een plaatbeschrijving is een schriftelijke vaststelling van de staat van een onroerend goed op een welbepaald moment in de tijd.
Wij verzorgen voor u plaatsbeschrijvingen bij in -en uittrede huur, aanvang der werken, aan -en verkoop, … .

Bij de verkoop van uw woning hebt u nog nood aan tal van andere verschillende attesten, certificaten en keuringen. Wij staan u bij deze zaken op orde te brengen en verzorgen deze zelf voor u of in samenwerking met betrouwbare partners.